Így nevelhetsz boldog gyereket

Boldog gyerekeket csak boldog szülők tudnak nevelni. 

Ezt annyira fontosnak tartjuk, hogy másképp is megismételjük.

Boldogtalan szülők nem tudnak boldog gyerekeket nevelni.

Szeretnéd, hogy a gyerekeid jó mintákat lássanak?

Hogy igazán fel legyenek készülve lelkileg az önálló életre?

Akkor dolgozz magadon, dolgozz a párkapcsolatodon, hogy egyre kiegyensúlyozottabb, egyre harmonikusabb legyen.

Miért olyan ritka manapság a jól működő, harmonikus párkapcsolat? 

Mert ahhoz készségek, eszközök, módszerek és technikák szükségesek, amiket soha sehol nem tanítottak nekünk. 

Sem otthon, sem az iskolában.

Nem volt sem önismeret óra, sem pszichológia óra, de még csak egy kommunikációs fakultáció sem. 

A Boldog PÁRnával ezen szeretnénk változtatni.

 

Ha belegondolsz, gyerekkorunktól kezdve összesen 3 típusú mintát látunk arra, hogyan kell egy párkapcsolatot működtetni: 

  1. A szüleinktől, nagyszüleinktől, vagy más családtagjainktól, akik nagy eséllyel nem a legjobban működtették a kapcsolataikat. Ha mégis, az oltári szerencse, és ritka, mint a fehér holló.

     

  2. A filmekből, amik 90%-ban csak addig tartanak, amíg a hőseink össze nem jönnek, vagy össze nem házasodnak, így éppen azokat az időszakokat nem látjuk a kapcsolatukból, ami a konfliktusaik felvállalását és megoldását mutatja meg, amiből tényleg lehetne tanulni valamit. 
    Arról nem is beszélve, hogy milyen torz mintákat és elvárásokat közvetítenek a filmek a férfi és női szerepeket illetően.

     

  3. A barátainktól, ismerőseinktől, akiknek a kapcsolatából leginkább a szépre kozmetikázott felszínt látjuk, de a valós problémáikról ritkán lehet igazi képünk. 

Akkor miért vagyunk meglepődve azon, hogy 10-ből 5 házasság szinte biztosan zátonyra fut?

Tulajdonképpen nem vagyunk meglepődve. 

 

A gond ezzel csak az, hogy számos kutatás szerint az emberi boldogságot (és a fizikai egészséget is) leginkább a közeli kapcsolataink minősége határozza meg.

Éppen ezért a boldogabb, kiegyensúlyozottabb párkapcsolatban élő emberek, és az ilyen családban felnövő gyerekek tudják csak megteremteni annak a lehetőségét, hogy mindannyian egy boldogabb társadalomban éljünk.

Kutatások tömkelege foglalkozik a depresszió, az alkoholizmus, drogfogyasztás, bűnözés lelki hátterével, és a pszichológusok abban széleskörűen egyetértenek, hogy ezek mögött legtöbbször KAPCSOLATI, KÖTŐDÉSI PROBLÉMA, SÉRÜLÉS HÚZÓDIK MEG.

Ha egy kisgyerek olyan családban nő fel, ahol nem tapasztalja meg a biztonságos kötődés légkörét, ez nem csupán a későbbi kapcsolataira fogja rányomni a bélyegét, de meghatározhatja azt is, hogy az egész világot mennyire látja biztonságos vagy fenyegető helynek, sőt önmagát mennyire látja szerethetőnek, értékesnek, vagy éppen ellenkezőleg értéktelennek, szeretetre nem méltónak. És bizony, azok a felnőttek, akik ilyen sérüléseket hoznak magukkal a saját gyerekkorukból, nagy eséllyel továbbadják a gyerekek számára ezeket a bizonytalanságokat, hiányokat, sebeket.

Egy 2013-as kutatás szerint ma Magyarországon tízből 7 felnőtt nem tapasztalta meg kisgyermekként a biztonságos kapcsolódást, kötődést a szüleivel, és olyan sérüléseket szerzett, amelyeket megnehezítik, hogy őszinte, boldog, elkötelezett párkapcsolatban éljen, önmagát erősnek értékesnek, és szerethetőnek élje meg. És nemcsak önmaga számára nehezebb megtalálni a boldogságot ennek a 70%-nyi embernek, de a sérülései miatt a közeli kapcsolatai (párjával, gyerekeivel, barátaival, esetleg munkatársaival)  is feszültséggel, konfliktusokkal telivé válhatnak. 

 

A jó hír az, hogy ezekből a sérülésekből lehet gyógyulni, épülni, és nem kell egész életen át hordoznunk őket, sőt, ha foglalkozunk velük, dolgozunk rajtuk, mi már más mintával, más útravalóval, egy biztonságosabb kötődéssel tudjuk útjára bocsátani a gyerekeinket.

Gyógyulni pedig a legjobban harmonikus és szeretetteli kapcsolatokban és az önismereti munka által lehet. 

Szóval szeretnél egy boldogabb világban élni?

Íme a megoldás: Tedd boldogabbá a párkapcsolatodat, és támogass másokat is abban, hogy ugyanezt tegyék ők is!

Pl. keresd ki a számodra legmegnyerőbb Boldog PÁRna videót, és mutasd meg a legjobb barátaidnak. 

Beszélgessetek a témáról!

Ezzel a kis lépéssel óriási hozzájárulást tehetsz azért, hogy a világ egy szebb, jobb hely legyen, ha nem is azonnal, de szépen lassan, lépésről-lépésre, felismerésről-felismerésre.

A Boldog PÁRna YouTube csatorna párkapcsolati, önismereti, pszichológiai témákkal foglalkozik, videóinkban hétről hétre 15-20 percben olyan témákról beszélünk, amik gondolatébresztői lehetnek egy mélyebb beszélgetésnek, és felszínre hozhatnak olyan témákat is, amik lehet, hogy amúgy nem merültek volna fel.

A Boldog PÁRna létrehozásával az volt a célunk, hogy támogassuk a nézőinket azon az úton, mely egy jobb, harmonikusabb, boldogabb párkapcsolat és ezáltal egy boldogabb családi élet felé vezet.

Ha te is egyetértesz velünk, és szeretnél aktívan részt venni az ügyünk terjesztésében, ezeket teheted:

Iratkozz fel a csatornánkra: https://www.youtube.com/channel/UC1svOhJonlMvB02W6GcO4Aw/?sub_confirmation=1

Lépj be a Facebook csoportunkba: https://www.facebook.com/groups/boldogparna

Jelentkezz egy 30 perces, ingyenes konzultációra hozzánk: https://boldogparna.hu/30-perces-konzultacio/

Támogass minket a Patreon oldalunkon: https://www.patreon.com/boldogparna

Írd meg nekünk a szia@boldogparna.hu címre, hogy melyik a kedvenc Boldog PÁRna videód, és hogy miért tartod fontosnak a Boldog PÁRna ügyét.

Mesélj a barátaidnak a Boldog PÁRna küldetéséről, és küldd el az erre nyitottaknak a számukra szerinted releváns videóinkat.

Hívd meg őket a Facebook csoportba: https://www.facebook.com/groups/boldogparna

 

+1. Ha idáig eljutottál, feltétlenül írj nekünk egy emailt a szia [kukac] boldogparna [pont] hu címre, mert keressük azokat az aktív Boldog PÁRna Nagyköveteket, akik szívesen beszélnének velünk arról, hogyan tudnánk még szorosabban együttműködni a jövőben. Írj nekünk egy emailt “Boldog PÁRna Nagykövet” tárggyal, elérhetőségekkel, és egyeztetünk egy időpontot! 🙂

 

Köszönjük, hogy elolvastad!

 

További szép napot! 🙂